Juodieji serbentai žinomi jau tūkstantį metų ir iš pradžių vadinti „vienuolių uogomis“, nes gausiai auginti daugelyje vienuolynų. Ryškaus skonio ir aromato uogomis vienuoliai ne tik įvairindavo savo kuklų maistą, bet ir naudojo gydomaisiais tikslais. XVI-XVIII a. juodieji serbentai buvo pripažinti turintys ypatingų galių žmogaus sveikatai ir sodinami karalių, kunigaikščių soduose.
Švelnios ir gilios rubino spalvos, tirštas ir sodrus vynas pagamintas iš sunokusių, kruopščiai atrinktų uogų laikantis senųjų vyndarystės tradicijų ir vienuolių receptūrų. Beveik metus vynas laikytas prancūziško ąžuolo statinėje. Išpilsčius į butelius vynas ramiai brendo tyliuose ir vėsiuose rūsiuose. Šiandien vynas itin delikatus ir švelnus, lyg šilkas. Tačiau tuo pačiu metu juntamas ir puikus balansas, ir švelnūs, saldūs taninai. O aromatų puokštėje susipina ne tik pačių uogų, kotelių, šakelių aromatai, bet juntamas ir juodas šokoladas, džiovintos figos, riešutų sviestas.
Rekomenduojame derinti prie kietų brandintų sūrių, sodrių raudonos mėsos, žvėrienos patiekalų.
Pažaislio vienuolyno juodųjų serbentų vynas “SODRIOS MINTYS” Lietuva
50,00€
Juodieji serbentai žinomi jau tūkstantį metų ir iš pradžių vadinti „vienuolių uogomis“, nes gausiai auginti daugelyje vienuolynų. Ryškaus skonio ir aromato uogomis vienuoliai ne tik įvairindavo savo kuklų maistą, bet ir naudojo gydomaisiais tikslais. XVI-XVIII a. juodieji serbentai buvo pripažinti turintys ypatingų galių žmogaus sveikatai ir sodinami karalių, kunigaikščių soduose.