Augustinų vienuolių išspaustame taip vadiname „raw“ vyne visai nėra sulfitų . Todėl – tai visiškai natūralus ir grynas vynas, be to labai svarus, tvirtos struktūros ir sodrus, su ilgu poskoniu. Sodrioje aromatų puokštėje dominuoja sultingos kriaušės, melionai, bananai medus ir prieskoniai.
Abbazia di Novacella – viena seniausių pasaulio vyninių. Tai liudija 1177 m. Popiežiaus Aleksandro III raštas, patvirtinantis brolių Augustinų vynuogynų šiaurės Italijoje Alto Adige regione ir gaminamo vyno nuosavybę. Vyno ūkis ir šiandien priklauso vienuolynui, o už vyno gamybą atsakingas profesionalus vyndarys Celestino Lucin prieš keletą metų „Gambero Rosso“ (įtakingas Italijos vyno leidinys) paskelbtas geriausiu Italijos vyndariu. „Aš neturiu ypatingo recepto, sako malonus ir kuklus C.Lucin. Čia mes tiesiog tvarkingai laikomės vyndarystės taisyklių“. Šiltai nusišypso ir prideda „ ir, žinoma, pasikliaujame Dievu“.